PZP kalkulačka a výpočet ceny

Takto jednoducho zistíte cenu cez PZP kalkulačku

Počuli ste už o nástroji s názvom PZP kalkulačka? Ak nie, tak si to vysvetlíme. Akým spôsobom ste si naposledy uzatvárali povinné zmluvné poistenie? Robili ste si prieskum ponúk viacerých spoločností alebo ste zobrali hneď tú prvú, ktorá sa vám núkala? Ak vám je jedno, koľko za rôzne produkty zaplatíte, tak tento článok je pre vás zbytočný. Ak vám to ale jedno nie je, chceli by sme vám predstaviť špeciálny nástroj. Nemusíte teda hľadať ceny v cenníku, lebo porovnávacia PZP kalkulačka zistí všetko za vás. Počuli ste už o nej alebo je to pre vás absolútna novinka? Ak áno, neboli by ste prvý ani posledný. V tomto článku sa povenujeme tomuto prevratnému nástroju, ktorý vám dokáže ušetriť až stovky eur a to bez vašej zvýšenej námahy. A to tak, že cenu môžete zistiť cez túto kalkulačku.

Ako funguje PZP kalkulačka a kde ju nájsť?

Kalkulačka PZP online funguje na veľmi jednoduchom princípe. Vašou jedinou úlohou je vypísať online formulár a údaje z neho odoslať obyčajným klikom, ktoré spustí porovnávanie aktuálnych ponúk na vaše vozidlo. Polopatisticky povedané, PZP kalkulačka online vám urobí bezplatný presný výpočet ceny a jednotlivých ponúk PZP. Tento internetový nástroj vám dá na výber. Nemusíte sa už spoliehať na najbližšieho poskytovateľa tohto produktu, keďže teraz môžete mať všetko ešte bližšie než sa zdá, keďže využijete najrýchlejší spôsob vyhľadávania a žiadania, a tým je internet.

Bezplatný výpočet ceny vašej PZP vám urobí aj kalkulačka online, čo je veľmi užitočný nastroj nielen z toho hľadiska, že si môžete prečítať mnoho zaujímavých informácií o každom type tohto produktu ako aj o všetkých možných úkonoch s ním (napr. výpoveď atď). Aj to, ako si spraviť prepis auta v okrese.

Ak ste zástancovia starej školy, kalkulovať si môžete aj svojpomocne a to tak, že si osobne pozháňate cenové ponuky z rôznych pobočiek a potom ich vzájomne porovnáte. Ak veríte len sebe, tak fajn. V takej situácií vás presvedčíme len tak, že vás prieskum necháme urobiť tak, ako ste zvyknutý, ale potom si len zo zvedavosti vyskúšajte výpočet ceny pomocou kalkulačky PZP online. Ak vám vyjdú rovnaké výsledky, prídete na to, že ste možno boli až prehnane neveriaci a že ste mohli tie hodiny času, ktoré ste strávili prieskumom, tráviť aj iným spôsobom. V niektorých prípadoch sa vo výsledkoch nachádzajú ešte výhodnejšie sumy, než vám povedali pracovníci, pretože niektoré špeciálne ponuky sa týkajú len online predaja.

Prečo vyskúšať PZP kalkulačku?

PZP kalkulačka si zaslúži, aby ste ju vyskúšali a to pre jej vyčnievajúce kvality, akými sú rýchlosť výpočtu ceny, čo ušetrí váš čas, ale medzi jej kvalitu môžeme zaradiť aj rýchlo vypočítané cenové rozdiely viacerých poisťovacích spoločností, čo ušetrí vaše financie.

Veľmi rýchlo sa dostanete k výsledkuRýchly výpočet ceny povinného zmluvného poistenia

Povieme len jedno dvojciferné číslo. 10 minút. Takýto rýchly výpočet ceny PZP osobne neuskutočníte ani keby ste boli Superman. Treba ešte spomenúť to, že 10 minút nie je doba výpočtu, ale doba vypisovania formulára, ktorý je na jeho uskutočnenie potrebný. Generovanie výsledkov trvá len niekoľko sekúnd, čo výborná správa pre všetkých časovo vyťažených alebo len lenivých ľudí.

Vysoký cenový rozdiel

Možno ste si nikdy neuvedomili, že ceny PZP sa môžu pohybovať v rôznych dimenziách. Nemusia byť vôbec podobné jedna druhej, ako by ste si to mohli sprvoti myslieť. Cenové rozdiely jednotlivých ponúk sa môžu pohybovať až v stovkách eur. Preto, ak nechcete zbytočne platiť niekoľkonásobne viac za rovnaký produkt, je to práve kalkulačka povinného zmluvného poistenia, ktorá vám vo vašej opatrnosti pomôže.

Čo vypísať do PZP kalkulačky?

Ak si chcete urobiť hromadný výpočet ceny viacerých ponúk poisťovacích spoločností a to týmto internetovým nástrojom, je potrebné, aby ste vypísali jeden formulár. Do neho je potrebné zadať údaje o vozidle, ale aj údaje o jeho majiteľovi. Z technického preukazu vozidle treba vypísať pre zistenie povinného zmluvného poistenia údaje ako:

  • model a továrenská značka vozidla,
  • objem a výkon motora,
  • najväčšia prípustná hmotnosť,
  • prevádzková hmotnosť,
  • typ paliva,
  • rok výroby,
  • priemerný počet kilometrov prejdených za rok atď.

Cenu poistenia auta môže ovplyvniť aj to, kde sa v súčasnosti vozidlo nachádza, ale aj účel jeho využitie.

Do údajov o majiteľovi bude nutné vypísať dátum narodenia, sériové číslo vodičáku, ale aj dátum vzniku tohto oprávnenia. Potrebný je aj okres, kde majiteľ býva. Najpodstatnejšiu časť tvorí to, či už majiteľ vozidla v minulosti spôsobil nejaké nehody a ako dlho už od nich uplynulo. Nižšie môžete nájsť otázky napr. či máte účet v OTP banke, deti do 15 rokov atď., ktoré môžu takisto znížiť výslednú cenu tohto produktu.

Čo by ste ešte mali vedieť o PZP kalkulačke

Po kompletnom vypísaní všetkých údajov do kalkulačky povinného zmluvného poistenia si počkajte na výsledky, z ktorých si môžete nejakú ponuku vybrať, ale nemusíte. Ak nastane prvý prípad, môžete o ňu priamo požiadať a to obyčajným klikom na tlačidlo s daným označením. Na mail vám prídu informácie o podmienkach zmluvy, ale aj o tom, kde zaslať požadovanú sumu, ale môžete v ňom nájsť aj dočasnú zelenú kartu, ktorá má platnosť 30 dní a teda dovtedy je potrebné zaplatiť poistné, lebo vaša žiadosť automaticky zanikne. Po zaplatení vám bude poštou odoslaná originál zelená karta, ktorú musíte nosiť vždy, keď používate vozidlo, na ktoré sa vzťahujú.

PZP kalkulačka v sebe skutočne zahŕňa mnoho výhod, o ktorých sa môžete niečo viac dočítať aj v iných článkoch na našom webe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *